حافظه کودکان یک عامل اصلی در یادگیری و پیشرفت تحصیلی آنهاست. حافظه کودکان میتواند حتی باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان شود. کسب نمرات بهتر و همچنین توانایی به یاد آوری خاطرات و اتفاقات خوب و بد یکی دیگر از مزایای حافظه خوب خواهد بود که باعث میشود در آینده نیز کودکان شما تبدیل به افرادی تاثیرگذار و موفق شوند.
حافظه یکی از مواردی است که به کمک تمرین و ممارست امکان تقویت آن وجود دارد و میزان کمی وراثت در آن تاثیرگذار است. در این مقاله به نکاتی درباره روش های افزایش قدرت حافظه کودکان صحبت خواهیم کرد.
حافظه افراد به دو بخش اصلی از نظر کارایی تقسیم میشود که شامل:
حافظه کوتاهمدت یکی از اجزای حافظه است که اطلاعات را به مدت زمان کوتاهی نگه میدارد. این نوع حافظه به کودکان کمک میکند تا اطلاعات جدیدی را که در حال حاضر با آن سر و کار دارند، به یاد بگیرند و از آنها در فعالیتهای روزانه خود استفاده کنند.
حافظه بلندمدت یکی از اجزای مهم حافظه است که اطلاعات را برای مدت زمان طولانیتری نگه میدارد. این نوع حافظه به کودکان کمک میکند تا اطلاعات جدیدی که به حافظه آنها منتقل شدهاند، به مدت طولانیتری حفظ شوند و از آنها در طول زمان استفاده کنند. حافظه بلندمدت نقش مهمی در توسعه شناختی و ادراکی کودکان ایفا میکند.
درک یک موضوع اولین قدم برای به خاطر سپردن مطالب است. تشویق فرزندتان به پرسیدن سوال کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که او درک عمیق تری از موضوع ایجاد می کند. این همچنین به کودکان کمک می کند تا تفکر انتقادی و مهارت های حل مسئله را توسعه دهند.
به کودک خود کمک کنید از اطلاعاتی که یاد می گیرد قافیه، شعر یا آهنگ بسازد. مغز ما برای به خاطر سپردن موسیقی و الگوها سیمکشی شده است، بنابراین استفاده از موسیقی یا قافیه میتواند به بهبود حافظه و یادآوری کودک شما کمک کند.
با سفر به کتابخانه برای بررسی کتاب ها یا فیلم های مرتبط با موضوعات مختلف، اشتیاق فرزندتان به یادگیری را تشویق کنید. همچنین می توانید از موزه یا گالری هنری دیدن کنید. اگر فرزند شما به مطالبی که می آموزد علاقه مند باشد، در آینده به خاطر سپردن آن آسان تر خواهد بود.
با گفتگو در مورد موضوعات مختلف و پرسیدن نظر فرزندتان، یادگیری را برای فرزندتان جذاب تر کنید. این امر کودکان را تشویق میکند تا اطلاعات را به اندازه کافی در ذهن خود نگه دارند تا به سؤالات مربوط به آن پاسخ دهند و به آنها کمک میکند تا مهارتهای تفکر انتقادی را توسعه دهند و در عین حال قدرت حافظه را بهبود بخشند.
فرزندتان را تشویق کنید تا از کمک های بصری برای به خاطر سپردن اطلاعاتی که اخیراً خوانده یا شنیده شده است استفاده کند. فلش کارت هایی ایجاد کنید که شامل کلمات یا تصاویر باشد—اینها را می توان برای تمرین های تطبیق یا تمرین تعاریف کلمات استفاده کرد.
یک نقشه ذهنی از ایده های مختلف و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر ایجاد کنید. ایجاد ارتباط بین کلمات و موضوعات به کودکان کمک می کند تا به طور فعال با مطالب درگیر شوند و درک عمیق تری ایجاد کنند که بخش مهمی از حافظه است.
یک لیست کلمات ایجاد کنید و از آن برای ایجاد ارتباط بین هر یک از کلمات و مفاهیم استفاده کنید. هر چه تداعی ها متمایزتر باشند، به خاطر سپردن آنها برای فرزندتان آسان تر خواهد بود.
فرزندتان را تشویق کنید تا اطلاعاتی را که می آموزد برای شما (یا خواهر یا برادر یا دوست) توضیح دهد. این را به یک چالش تبدیل کنید تا ببینید چقدر او می تواند به خاطر بسپارد. سپس برگردید و هر یک از مطالبی را که فرزندتان در مورد آن مطمئن نبود را مرور کنید.
با استفاده از بینایی، لمس و صدا رویکرد چندحسی را برای یادگیری در نظر بگیرید – با صدای بلند بخوانید، مکالمه کنید و از وسایل استفاده کنید. این به کودک شما کمک میکند تا به بیش از یک روش با مطالب درگیر شود و ارتباط با مطالب را آسانتر کند.
ما باید بتوانیم از تجربیات شخصی خود استفاده کنیم تا به فرزندمان کمک کنیم حافظه قوی تری ایجاد کند. به عنوان مثال، هنگام یادگیری انواع مختلف وسایل حمل و نقل، می توانید در مورد آخرین تعطیلات خود و روش های حمل و نقلی که استفاده کرده اید (مانند ماشین، هواپیما، کشتی) صحبت کنید. به این ترتیب، کودک شما خاطرات سرگرم کننده را با درس مرتبط می کند و احتمال بیشتری برای به خاطر سپردن آن دارد. همچنین باعث می شود کودک شما احساس کند که به خاطر سپردن چیزها می تواند سرگرم کننده باشد!
به خاطر سپردن مقادیر کوچکی از اطلاعات آسان تر از پرداختن به یکباره مطالب زیاد است. با اصول اولیه شروع کنید و درک مطلب را از آنجا بسازید. اطلاعات را با سرفصلها، فهرستها و رنگها سازماندهی کنید تا در آینده راحتتر به خاطر بیاورد.
اگر بجز مواردی که ذکر شد مورد دیگری نیز میشناسید حتما در بخش کامنت های همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.